Mitt hemmelig våpen mot forkjølelse

I samarbeid med ColdZyme

For det første, lenge siden sist. André er travelt opptatt for tiden, og jeg får knapt gjort akkurat det jeg MÅ i hverdagen. Men likevel prøver vi å få tid til å legge inn noen treningsøkter innimellom. For meg er det så mye letter å finne overskudd og motivasjon nå som dagene er lysere og lengre.

Nå har vi vært veldig heldig med været i det siste, men det er fortsatt ganske skiftende. Våren har alltid vært en kritisk periode for meg med tanke på sykdom. Da jeg var aktiv friidrettsutøver var det veldig viktig at jeg holdt meg frisk mellom grunntreningsperioden og konkurransesesongen. Likevel er det gjerne om våren jeg blir forkjølet. Derfor prøver jeg å ta noen forhåndsregler.

Selv om jeg ikke lenger er aktiv konkurranseutøver, er det like kjedelig og passer alltid dårlig å bli syk. Spesielt om man er inn i en god treningsperiode. Storm tar heller ikke hensyn til om jeg er forkjøla og i dårlig form – det er full fart uansett!

I år har jeg et nytt ”hemmelig” våpen mot vårforkjølelsen. Her er mine beste tips:

  1. Selv om sola varmer, kan det være kald vind og rå luft. Ikke kast klærne for tidlig.
  2. Nok hvile. Med sola og varmen kommer ofte flere artige og sosiale sammenkomster man vil være med på. Dermed også sene kvelder og kortere netter. Søvn og restitusjon er viktig om man skal holde seg frisk.
  3. Håndhygiene. Jeg er ikke alene om fort å bli forkjølet på denne tiden av året. Vi har barn i barnehagen og der er det mye snørr og hoste for tiden. Vær nøye med håndhygienen.
  4. Væskebalanse. Mange, inkludert meg, kan bli mye flinkere til å drikke vann. Er kroppen dehydrert er det lettere å bli syk.
  5. Sunt kosthold. Det er selvfølgelig viktig uansett, hele året, men jeg har mer lyst til frukt og bær når sommeren nærmer seg. Det beste er å spis frukten, men det er ofte enklere å lage en smoothie eller juice.
  6. Mitt hemmelige våpen. ColdZyme! Det er en munnspray som jeg brukes både til å forebygge, men også behandle forkjølelse.

Slik bruker jeg ColdZyme, og hvorfor:

  1. ColdZyme munnspray forebygger forkjølelse ved å danne et beskyttende lag på slimhinnen.
  2. Ved forkjølelse kan sprayen forkorte sykdomsperioden om man starter behandlingen tidlig.
  3. ColdZyme lindrer symptomene
  4. Enkel å bruke: Åpne munne og rett munnstykket mot svelget. Trykk ned pumpen og spray to ganger. Kan gjentas annenhver time, opptil seks ganger daglig.

Krysser fingrene for at jeg unngår vårforkjølelsen i år, selv om Storm har fått den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *