Unngå tørr, kløende vinterhud

Annonse: samarbeid med Sanex

Den kalde, fine tida har kommet til Trondheim. Snøen har lagt seg, og det betyr mye lek og moro. Det blir lysere ute, og julestemningen kommer sakte, men sikkert. Og for ikke å snakke om vinteridrett fra morgen til kveld, hver eneste helg!

Men denne årstida har også sine ulemper. Snømåking, tre lag med klær, skraping av is på bilvinduet, og ikke minst hud som matcher den hvite bakken.

For mange, meg inkludert, betyr vinteren også tørr og kløende hud. Lufta både inne og ute er tørrere enn om sommeren, på grunn av kulda ute og fyring inne, og det er vanskelig å opprettholde fuktighetsbalansen.

Spesielt om jeg trener regelmessig, svetter og dusjer hyppigere enn normalt, blir huden fort irritert. Om vinteren blir jeg ofte kald etter trening, og tar gjerne en lengre, varmere dusj enn når det er mildere i været. Om sommeren kan jeg bruke hvilken dusjsåpe som helst, og la være å smøre meg. Nå må jeg ta mine forhåndsregler.

Jeg får ofte noen fryktelige tørrflekker på overarmene, som blir (om mulig) enda hvitere enn resten av kroppen. Det må være en form for allergi eller utslett har jeg funnet ut. Det er få såper jeg tåler, og har derfor begynt å bruke Sanex dusjsåpe – som ikke inneholde allergener, gjenoppbygger hudens naturlige pH og holder den sunn.

Mine beste tips for å unngå tørr, kløende vinterhud:

  • Ikke ha det for varmt inne. Jo varmere luften er, desto mer fuktighet trekker deg fra huden.
  • Ikke dusj mer enn én gang om dagen. Skru ned varmen på vannet, det samme gjelder her – varmere vann betyr tørrere hud. Kort også ned tiden du bruker i dusjen.
  • Bruk en mild såpe, som Sanex, uten allergener og andre stoffer som irriterer huden. Ikke overdriv såpebruken.
  • Ikke tørk for hardt. Vær forsiktig med huden din, klapp den tørr.
  • Drikk rikelig med vann. Det er viktig med fukt innenfra.
  • Finn en krem som passer huden din, og smør deg gjerne mens huden er fuktig. Smør hver dag, og bruk mer fuktighetskrem enn du tror er nok.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *