Kvise- og arrbehandling etter graviditeten

Jeg har tidligere fortalt at jeg fikk ansiktet fult av kviser da jeg ble gravid. Det føltes som en håpløs situasjon fordi legen ikke kunne hjelpe meg. Man kan ikke bruke noe legemiddel når man er gravid.

Mange har spurt om råd, fordi de opplever det samme. Først vil jeg si at dette innlegget er sponset, i form av at jeg får produkter og behandlinger. Men jeg har ikke tall på hvor mange slike samarbeid jeg har hatt, som jeg ikke har blogget om – rett og slett fordi det ikke fungerte. Jeg kommer aldri til å anbefale dere om noe som jeg ikke kan stå inne for.

Jeg angrer på at jeg ikke dro til Injeksjonsspesialisten mens jeg var gravid. Siden urenhetene kommer av hormoner, er jeg usikker på om det hadde hjulpet, men jeg skulle i alle fall ha prøvd. Damene der er fantastisk flinke, og driver med så mye mer enn injeksjoner – det kan man selvfølgelig ikke benytte seg av mens man er gravid eller ammer.

Siden jeg ammet så lenge har jeg ikke prøvd så mange behandlinger der enda, men produktene har hjulpet meg masse! Først begynte jeg med en hudpleieserie for å roe ned huden, og ikke stresse den med kremer som tørker ut akne. Jeg var veldig skeptisk til å bruke rens og kremer som ikke var beregnet på aknehud, siden det tross alt var dette jeg slet med.

Men jeg valgte å stole på hudpleieren, og etter 6 uker var jeg kvitt kvisene.

 • Medicalia gentle cleanser, for tørr og sensitiv hud.
 • Medicalia Exfoliating cleanser 1-2 ganger i uken.
 • Mediacalia gentle toner, for tørr og sensitiv hud.
 • Medicalia C-vitamin serum
 • Medicalia gentle cream

Etter å ha brukt disse produktene i ca 6 mnd var huden min mye mindre irritert, med veldig få urenheter. Da ville jeg prøve å bli kvitt arrene. Det er selvfølgelig en vanskeligere jobb enn å bli kvitt kvisene.

Hudpleieren min anbefalte å begynne med en fuktbehandling, siden det la et fint grunnlag for videre behandling, samtidig som det kunne virke på det overfladiske arrene. Behandlingen består av små stikk i hele ansiktet, men er ikke smertefullt. Den øker sirkulasjonen og gir fuktighet og glød. På grunn av bedre sirkulasjon ble de røde arrene bedre etter denne behandlingen.

Etter dette begynte jeg på en annen hudpleieserie. Elixir. Jeg hadde hørt mirkel-historier om denne hudpleieserien, som jeg selvfølgelig ikke trodde på. Det viser seg at én krem virkelig kan gjøre underverker. Den heter Elixir Niactil! Den virker mot fine linjer, pigmentflekker, motvirker urenheter og gir fuktighet. Tror du meg ikke? Prøvd den! Alle jeg kjenner bruker den kremen.

Dette er min hudpleierutine nå:

 • Elixir gentle cleanser
 • Medicalia gentle toner
 • Elixir ceactil serum
 • Elixir Niactil
 • Elixir

Jeg har fortsatt dype arr i pannen etter tenårene og en del merker i ansiktet etter graviditeten. Men jeg håper mine fantastiske hudpleiere på Injeksjonsspesialisten kan hjelpe meg med det også :-) Jeg skal holde dere oppdatert. Men for dere som har røde arr og urenheter etter graviditeten anbefaler jeg å prøve noen av disse produktene først og fremst. Se Injeksjonsspesialisten sin Facebook-side!

3 kommentarer

 1. Man kan faktisk bruke et reseptfritt legemiddel som heter Basiron, i svangerskapet. Spurte legen min om det, som bekreftet at dette ikke var farlig. Sjekk kildene dine litt bedre før du tipser

  1. rachelnordtomme

   Det kan man, men basiron har aldri fungert på meg. Det tørker ut huden, men fungerer ikke mot kvisene.
   Det eneste som har fungert på meg tidligere er epiduo, noe man får på resept, og ikke kan bruke under graviditet.

 2. Kan signere denne. Elixir <3 niactil.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *