Storm på flyet

Storm er nå 1,5 år, og har flydd mer enn de fleste på hans alder. Men nå er det over 6 mnd siden sist, og som dere kanskje vet, skjer det mye fra 1 til 1,5 år. Nå løper han rundt og er helt vill! Han er vanskelig å underholde i mer enn 5 minutter av gangen. Han vil helst herje og ha full fart hele dagen.

Vi skal selvfølgelig ha med BedBoxen, og krysser både fingre og tær for at Storm får eget sete. Da blir turen veldig mye bedre! Jeg aner ikke hvordan denne turen blir, men planen er som følger:

 1. Ta med noen nye leker, så han får noen overraskelser på turen. Nye leker kan han holde på med en god stund før han blir lei. Vi var på besøk hos ei venninne for noen dager siden, og da merket jeg at Playmobil falt i smak. Tror jeg prøver det denne gangen.
 2. Nok mat og ikke minst snacks. Rosiner i småpakker er genialt. Han liker det veldig godt, og det tar tid å plukke ut rosinene fra pakker. Det samme gjelder smarties.
 3. Ipad og headset. Ja, vi er den typen foreldre, som vi aldri skulle bli, som kjøpte Ipad til ungen før han fylte året. Alt for 5 minutters pause. Han er ikke så veldig interessert i den, men kan kanskje sitte i ro i 10 minutter. Finnes det headset for så små?
 4. Aktivitetshefte. Jeg har aldri prøvd å aktivisere Storm med klistremerker, tegnesaker osv. Er han for liten, eller kan det gå bra?

Utover dette har jeg ingen plan. Dette er første gang vi flyr etter jeg sluttet å amme. Før sovnet han på puppen, men nå må han legges i vognen for å sovne på dagen. Frykter at det blir vanskelig å få han til å sove på flyet. Tips tas imot med takk!

Jeg har søkt litt på nett, og sett at mange mener akkurat denne alderen er den verste, når det kommer til å fly med barn. De er utrolig aktive, men for små til å forstå at de må sitte stille. Jeg har også lest i diverse forum, som man jo aldri skal lese, at flyvertinnene og passasjerer blir irriterte av barn som går i midtgangen. Jeg vet med 100 % sikkerhet at Storm kommer til å være mer i midtgangen enn i setet i løpet av den 4 timer lange flyturen. Blir dere irriterte av barn som leker i midtgangen på flyet? Jeg tenker at det er mer forstyrrende med en hylende unge, enn en fornøyd liten en som løper litt.

Har dere noen tips til flyturen?

7 kommentarer

 1. Unger er unger, og man kan ikke kontrollere de når de er 1,5 år. Hylende barn på fly er kanskje ikke noe man setter stor pris på, men noe iallefall jeg har stor forståelse for. La ungen få gå litt i midtgangen, og la han bli vandt med omgivelsene. Mest sannsynlig er det noen passasjerer som gir han oppmerksomhet, og han blir fornøyd og glad. Flere flyvertinner er også glad i små barn som flyr, og noen tar de til og med opp på armen for å gå rundt i flyet med de. Lykke til med flygningen!

  1. rachelnordtomme

   Takk! :-) Satser på tålmodige, ferieklare nordmenn i godt humør som medpassasjerer ;-)

 2. Hei! Jeg og min Martin på 1,5 år flyr ca 4 flyturer hver mnd (alene), og dette funker for oss:
  – Har ventet lenge med å introdusere han for midtgangen, og drøyer det helst så lenge som mulig per flytur nå, så lenge vi finner roen i setet).
  – 1 matboks med skive, 1 matboks med druer, 1 matboks med eplebiter, 1 matboks med blåbær og feks rosiner og smoothie i tillegg. Husk vannflaske som er MUST om de får vondt i ørene. Tips: vil han ikke drikke når han har vondt i ørene så er det lurt å tilby feks noe han ellers ikke får lov til å drikke, som iste eller saft – det hjelper! Tips nr. 2: Oreokjeks er en finfin kriseløsning!
  – Bok, leker (gjerne nye leker), fargeblyanter som kan tas ut og inn av eske osv.
  – Martin har lenge blitt veldig underholdt av alle videoene av han selv på tlf min, så her holder han ut en stund. Ellers har puslespill-apper blitt en hit. De som heter «farm animals» og «puslespill for småbarn» er populære for tiden! Klapper mye når han får det til :-)
  – Ellers er det med soving selvsagt veldig individuelt (min har også blitt ammet i søvn på alle flyturer helt til nå i april, så det var en spennende overgang). Nå sovner han enten når han ser på mobilvideoer, holder det gående (worst case scenario), eller det times perfekt til at han er stuptrøtt når vi skal inn på flyet – da har han ikke sjans til å holde seg våken når flyet starter å bevege seg/letter (det er som sovemedisin med all bevegelsen og lydene)! Deilig!

  LYKKE TIL og kooooos dere :-D

  1. rachelnordtomme

   Tusen takk for gode råd! :-)
   Det med ikke å introdusere muligheten for løping i midtgangen lengst mulig er sikkert lurt!

 3. Kristin

  Dersom Storm bruker smokk, ta med litt sukker og dypp smokken i den dersom han får vondt i ørene ved avgang/landing – da suger de ekstra hardt:)

 4. Vi fløy med våres sønn for 1 måned siden og da var han 1,5 år, han er over middels aktiv tror jeg;). Jeg var forberedt på det verste men det gikk uventet bra. Du må fortelle om hvordan det gikk etterpå!? Vi hadde med litt mat og drikke, ellers syntes han det var spennende med alt som skjede rundt han i starten. Vi ventet med midtgangen så lenge som mulig. Fikk han å høre litt på film som gikk på tv i flyet. Så litt i bok. Ellers liker han klistremerker og å tegne så det funket og bra. På veg hjem sovnet han i setet liggendes da det var plass over fikk vi tre et fire sete alene og han kunne ligge ned. Masse lykke til, men tror det kommer gå bra, du har en god plan!

 5. Befriende å lese om en som ikke bare beskriver barn som sitter muse stille og klistrer i en bok og sover hele flyturen. Hilsen en med tre små gutter som er overalt ✌️

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *