Unngå dehydrering i sommer

Jeg er faktisk i gang med treningen igjen! Selv om det ikke er så ofte, så gjør det så godt de gangene jeg kommer meg ut. Det er betydelig lettere nå som dagene er lengre og temperaturen kryper oppover i Trøndelag.

I en hektisk hverdag med jobb, småbarnstilværelsen, trening og et forsøk på å være sosial, syns jeg det kan være vanskelig å få i seg nok vann. Jeg har alltid vært for dårlig til å drikke nok. Jeg glemmer det rett og slett, og kommer ikke på det før jeg er kjempetørst – og da er jo kroppen allerede dehydrert. Det fører ofte til hodepine og svimmelhet, før det faktisk går opp for meg at jeg nesten ikke har drukket i løpet av hele dagen.

For å unngå dehydrering har jeg begynt å bruke Nestlé Resorb Orginal og Resorb Sport. Det er brustabletter som hjelper kropper å ta opp væske, inneholder viktige salter kroppen trenger og forhindrer dehydrering. Orginal bruker jeg i hverdagen. Jeg starter dagen med et glass (2,5 dl) vann med én brustablett, fordi jeg vet jeg kommer til å glemme å drikke i løpet av arbeidsdagen.

Nå er sommeren rett rundt hjørnet, og det betyr forhåpentligvis en reise. Gjerne av den lange sorten til sydligere strøk. Da skal jeg i alle fall ha Resorb i reiseveska. På lange flyturer er det viktig å få i seg masse væske, men det kan være vanskelig å drikke nok, og ikke minst kjedelig å renne på do hele flyreisen. Også i varmen er det en utfordring å drikke nok. Jeg besvimte faktisk på stranden i Tyrkia en gang. Aldri igjen..

Resorb Sport bruker jeg før og etter trening. Den har samme funksjon, men inneholder i tillegg magnesium som bidrar til normal muskelfunksjon, og forhindrer kramper. Noe som er et kjent fenomen for meg, spesielt når det går lang tid mellom hver løpetur.

Det er selvfølgelig viktig å drikke rikelig selv om jeg tar dette kosttilskuddet, men det hjelper meg i alle fall til ikke å bli like fort dehydrert. Resorb får du kjøp på alle apotek i Norge!

Hva er ditt beste tips for å opprettholde væskebalansen?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *