Tårevåt barnehagestart

_MG_0494

Foto: nmpfoto.no /FB.

Håper alle sammen har fått en fin start på det nye året. Vi feiret jul og nyttår på Lemonsjøen, på fjellet i Vågå altså. Det var superkoselig. Masse snø, fine skiforhold og ikke minst veldig hyggelige folk.

Starten på 2017 har vært travel. André reiste bort i starten av januar og blir borte en stund. Mens jeg og Storm har vært i barnehagen på tilvenning den siste uken. I dag dro jeg fra han for første gang. Det var litt godt, men også veldig skummelt. Han er i en hyggelig familiebarnehage med fire barn, og jeg har fått god kontakt med barnehagetante Trude. Heldigvis.

Jeg er veldig hønemor, og liker ikke å sette bort Storm til noen andre enn André. Jeg føler at han er så avhengig av meg. Jeg fikk nesten litt klump i halsen da jeg skulle la han være alene i barnehagen. Men jeg tenker at dette er noe alle må gjennom. Jeg må jo tross alt jobbe.

15321542_1133509730077691_285436359_o

Foto: nmpfoto.no / FB

Det skal bli godt å komme igang med et mer normalt liv enn å bare være hjemme med Storm. Jeg trenger å bruke hodet til andre ting enn å snakke babyspråk og leke. Jeg har faktisk vært så mye på gulvet å lekt med Storm i det siste at jeg har fått hard hud på knærne. hehe.

Siden jeg har blitt en lat sofagris, så har nok jeg de samme nyttårsforsettene som hele Norge: Spise sunt og trene! Lykke til, Rachel. Har null tro på nyttårsforsetter, så vi får se.

Har dere nyttårsforsetter?

4 kommentarer

 1. Jeg synes du som en offentlig person burde passe på språkbruken din når du kaller det barnehagetante. Du bidrar til en stigmatisering av et fantastisk yrke, og man er ikke tanter i bhg. Tvert i mot. Man er barnehagelærere. Takk for bidrag til å stigmatisere mitt framtidige yrke, jeg skal ikke bli tante men pedagog.

 2. Hanne Naas

  Barnehagelærer! Ikke tante. Vær et godt forbilde og gi de fantastiske menneskene som sørger for at barnet ditt får utfordringer, mestringsfølelse, omsorg, tilhørighet og vennskap den statusen de fortjener! Vi har treårig høyskoleutdanning, noen har spesialisering og vi ønsker ikke å bli assosiert med tantebenevnelsen som aller mest gir assosiasjoner til røykende damer i bikini mens de «passer på barna».

 3. KT. Have a guess

  Ska vi få nå update på treningssamlinga di?

 4. Hei:)
  Jeg(som de over) må kommentere hvor lite greit det er at en ansatt i barnehagen fortsatt blir referert til/får benevnelsen «tante». Jeg er utdannet barnehagelærer, med fordypning i småbarnspedagogikk. Jeg har en 3årig bachelorgrad som jeg har jobbet for og som jeg er stolt av. Andre ansatte i bhg er assistent eller barne-og ungdomsarbeider/fagarbeider. Jeg vet at du absolutt ikke mente noe vondt med «tante», men vi som tar vare på barna i bhg gjør en viktig jobb med omsorg, læring,dannelse og lek(for å nevne noe).
  Så vis at du respekterer den/de som tar vare på akkurat ditt barn med å iallefall kreditere riktig tittel på hennes yrke:)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *