Min wok-favoritt

Jeg er egentlig ikke så glad i wok, men denne syns jeg er supergod. I tillegg er den enkel, billig og kjapp. Den er heller ikke så verst sunn hvis du går for fullkornsnudler.

Jeg har interesse for mat, men har aldri virkelig gått inn for å lære meg å lage mat, sette sammen smaker og bruke tid på det. Derfor saumfarer jeg nettet etter oppskrifter jeg kan prøve. Denne har jeg «stjålet» fra Fru Timian, som er min absolutte favoritt-matblogger. Jeg elsker ukemenyene hennes!

P1000785P1000790

Jeg bruker litt mindre nudler og litt mer nøtter enn i Fru Timians oppskrift.

3 kyllingbryst
4 ss søt chilisaus
150 g nudler
1 løk
2 fedd hvitløk
1 rød chili
3 stk vårløk
2 stilker selleri
100 g cashewnøtter
3 ss rapsolje
5 ss soyasaus

Jeg forbereder alt på forhånd, før jeg putter noe på plata.

Sett vann på koking, kok nudlene (ikke for lenge, mine blir alltid for myke) husk å skyll de i kaldt vann. Skjær kyllingen i terninger, putt i en liten pose sammen med chilisausen. Kutt løk, finhatt chili og hvitløk – putt i en skål. Kutt vårløk og selleri – putt i en annen skål.

Stek cashewnøttene i tørr steke/wokpanne til de blir brunflekkete. Legg de til side. Stek løk, hvitløk og chili til løken blir blank. Tøm tilbake i skålen.

Stek kylling. Når den er ferdig stekt, ha i soyasausen og kok inn i 1 min. Tilsett løkblandingen, selleri, vårløk og nudler. Bland godt til alt er varmt. Tilsett nøttene.

P1000783P1000776

Dette er digg! Hva er din favorittwok? Oppskrifter tas imot med takk! :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *